Ik ben net thuis aangekomen met twee volle boodschappentassen om het nieuwe jaar mee te starten. Geen chocolade of andere troep meer voor mij maar veel groente, zaden en fruit. Echt puur eten dat je lichaam voedt en beter maakt. Ga ik hier echt mee beginnen?

Na maandenlang geïnspireerd te zijn geweest naar wat voeding met je lichaam en geest kan doen en de overtuiging van een vriendin van me met MS, heb ik besloten om te beginnen met Terry Wahls. Dit is een MS dieet gecreëerd door een vrouw met een medische achtergrond nadat zijn zelf de diagnose MS kreeg. Zij is van rolstoel naar mountainbiken en hardlopen gegaan, alleen maar door kracht te halen uit haar voeding! Ik kreeg pas echt de motivatie toen ik een Nederlands filmpje Lekker eten als medicijn door een vriendin toegestuurd kreeg. Te bekijken waard!

Dit hele dieet betekent wel behoorlijk afzien en het heeft ook wel een tijdje nodig eer je de voordelen ervan merkt. Zeker in het begin zal ik het echt moeilijk krijgen, vooral gezien het feit dat ik al erg veel dingen in het leven heb moeten opgeven.

Toch ben ik vastbeslotener dan ooit om deze levensstijl te volgen en gun ik me over 6 weken op mijn verjaardag misschien wel een smokkeldagje. Alhoewel ik zeker weet dat ik überhaupt geen suiker meer wil consumeren na afgekickt te zijn. Ik heb de hele maand december alles gegeten wat los en vast zat tot ik niet meer kon. Totdat ik nu echt wel de behoefte kreeg aan gezond eten. Dit merkte ik ook bij mijn weegschaal die ineens richtig de 60 ging! Maar nogmaals, ik doe dit NIET om af te vallen maar alleen maar om van die stomme MS klachten af te zijn! Althans daar gaan we voor.

In vergelijking met Jellinek (ander MS dieet) wat puur vlees en zuivel uitsluit, is de methode van Terry Wahls iets meer ingewikkelder. Het gaat er voornamelijk om verse niet voorgefabriceerde ingrediënten te gebruiken. Geen zuivel, suiker en brood. Vlees mag alleen van grasetende dieren en kip en vis mag wel. Het is dus een beetje puzzelen maar het heeft veel weg van het Paleo eten, hoe de mensheid in de oertijd at.

Sorry alvast als ik bij je kom eten en je niet weet wat je moet maken. Vraag me om tips! Sorry als ik de ‘spelbreker’ ben en geen chips of snoep neem. Sorry alvast voor wanneer ik chagrijnig ben… Sorry alvast dat ik mijn eigen ‘toetje’ bittere chocolade (80%) meeneem naar een restaurant.

Mijn lichaam is er weer aan toe om beter te functioneren, vinden jullie ook niet?

Volg me ook op Facebook voor voorbeelden wat we zoal nu eten!