Er komen steeds meer dagelijkse routines/oefeningen via internet voorbij die geadviseerd worden om te doen. Goed bedoelde Do It Yourself tips en adviezen om gezonder en sterker te worden. Dit vind ik altijd interessant dus inmiddels heb ik mijn eigen wekelijkse schema opgebouwd uit invloeden van ongeveer 5(0) personal coaches.

Zo hebben we de planking challenge al, een maand lang en het liefst altijd elke dag even planken en dat steeds langer proberen vol te houden. Dit belooft een mooi strak lichaam! Personal coach: op internet staan er vele schema’s en blogs van personal trainers.

Herinner je nog mijn bekkenbodemtraining? Voor een optimale blaas zijn hier ook dagelijkse oefeningen voor opgelegd die voornamelijk bestaan uit een minimale beweging vanuit je zitbeentjes. Staand, zittend, liggend, het kan overal en vooral heel heimelijk. Personal coach: Rebecca Schoos van bekkenbodemtraining.com.

Van de yogaretreat in Italië heb ik ook zeker wat oefeningen aan mijn dagelijkse routine toegevoegd. Deze bestaan uit het aanspannen van elke spiergroep en het loslaten. Ook af en toe een yoga oefeningetje in je dag gooien is natuurlijk ook goed. Personal coaches: Yogananda en alle yoga instructeurs die ik ooit heb gehad.

Van yoga naar Mindfulness. Dagelijks mediteren is een cadeautje voor jezelf dat je jezelf ook moet gunnen. Op lange termijn geeft iedere dag mediteren veel rust in je hoofd en zelfs elke dag 3 minuten is al beter dan niets. Personal coaches: Yogananda en Peter van MS Anders.

Mijn laatste toevoeging: een stappenteller! Nu wel heel confronterend dat ik nooit die 10000 stappen per dag zal halen aangezien na 1000 achter elkaar mijn benen weer even niet meer willen. Toch wel motiverend om het tóch te proberen. Personal coach: Almatis voor het schenken van de stappenteller en… de Japanse arts Yoshiro Hatano?

En dan heb ik het nog niet eens over de ‘kleine’ dingen waar we geacht worden om op te letten. Rug recht borst vooruit, buik inhouden, voeten laten afrollen, door je neus ademen, niet in je ogen wrijven, flossen, dagcrème opdoen, make-up verwijderen, nachtcrème gebruiken, oogcrème… ok now I’m losing it. Haha ik dwaal af, maar je begrijpt mijn punt wel. Het punt is dat onze dagen steeds meer gevuld worden met meer en meer ‘do it yourself feel betters…’

Dus ik word wakker, hoogstwaarschijnlijk in een liggende positie dus van daaruit til ik mezelf in een halve brug om mijn zitbeentjes ‘wakker te schudden’, ik sta op en span en ontspan ik mijn spieren om weer energie door mijn lichaam te voelen. Ik bevestig mijn stappenteller en doe even een ademhalingsoefening. Ik ga naar het toilet en leeg mijn blaas op de ultieme manier door het uitrekken van mijn armen, dan plank ik even een minuutje. Daarna komt the usual ochtendroutine…
Ik sta in de rij bij de kassa en moet toch wachten, dus ik speel weer eventjes met mijn zitbeentjes, ik probeer met een rechte rug te lopen en voeten met platte schoenen af te rollen. Ik kom thuis en neem de trap veel gezonder (en maak er graag gebruik van zolang het kan) en heb inmiddels 4000 stappen gelopen waarschijnlijk niet maar dat terzijde, dan neem ik mijn rust en ga een uur mediteren. Mijn benen zitten gelijk in een hoek van 90 graden en ik schuif mijn zitbeentjes weer naar elkaar toe. Daarna komen de andere bekkenbodem oefeningen er gelijk achter aan voordat ik overga in de Down Dog positie enzovoort, ik sluit af met een Child Pose en beweeg heen en weer om mijn onderrug te masseren.
Bij de avond aangekomen nog even 2 keer de sideplank voordat ik ga slapen…
Heb ik nog iets gemist?

Dit zou op een ideale dag zijn… een dag die ik zou nastreven! Maar ben stiekem allang tevreden als de helft hiervan is gebeurd.