Smile today, tomorrow you may be missing a tooth

Laughing My F*cking Ass Off. Waarom een blog over lachen? Omdat ik daarvan houd en… surprise, lachen is gezond! En bovendien erg leuk om te doen . Lachen is goed voor je immuunsysteem en je lichaam maakt endorfines aan wat pijnstillend werkt. Ook kan regelmatig  lachen een depressie voorkomen en brengt mensen dichter bij elkaar. Wist je dat er speciale lachtherapieën bestaan? Op Google kun je veel over deze vorm van meditatie vinden.

Eigenlijk is het simpel, de lach bestaat al sinds de mensheid is gevormd. Naast alle andere eigenschappen en natuurlijke handelingen van de mens is de lach een onderdeel van ons bestaan. Niet voor niets beginnen wij als baby hiermee als deel om ons te ontwikkelen. Lachen werkt aanstekelijk. De slappe lach al helemaal! (En tijdens het schrijven moet ik denken aan alle lachkicks en gigglefests die ik in mijn leven gehad heb, en schrijf ik dit met een lach op m’n gezicht).

Zo nu en dan is een bezoek aan stand up comedian ook de moeite waard. Ik was laatst bij Toomler in Amsterdam en heb ik o.a. Theo Maassen gezien, maar naast cabaret als Comedy Train of Boom Chicago kun je ook op tv vermakelijke programma’s gezien. Wat ik áltijd leuk vind om te zien is Koefnoen, De Grote Improvisatieshow, De TV Kantine en op YouTube leuke filmpjes bekijken. Maak mij blij met een komedie waar Adam Sandler, Rob Schneider, Jim Carrey, Ben Stiller, Mike Myers als voorbeeld te noemen in speelt. En surround yourself with people with the same humor, dan is lachen gegarandeerd!

Awkward:

  • Slappe lach in een theater of werkvergadering (waar iedereen stil is).
  • Moeten lachen nadat iemand op een grappige manier is gevallen .
  • 3 uur later nog steeds moeten lachen om dezelfde grap.

Awesome:

  • Degene met wie je in een deuk ligt alleen maar aan te kijken en vervolgens niet meer kunnen stoppen.
  • Moeten zeggen “ophouden alsjeblieft!”  en diegene gaat maar door met de grap.
  • Tranen van het lachen hebben.

Tot slot mijn top 5 filmpjes (op willekeurige volgorde) waar ik altijd om moet lachen:

 

Maak jezelf gelukkig… Find the right person who makes you laugh!