Of ik mijn manier om voeding als medicijn te consumeren wilde delen tijdens de officiële launch van de website van Organic Kitchen? Superleuk! Natuurlijk wilde ik dat doen. Een korte uitleg over mijn Paleo levenstijl en de persoonlijke visie daarvan van maximaal 10 minuten, initiële opkomst van ongeveer 300 man... ehm lets do this.
Eigenlijk hoefde ik daar niet veel voor voor te bereiden aangezien ik de afgelopen tijd zoveel kennis over gezonde voeding heb opgedaan, en ik me nog steeds bezig houd om mijn voeding zo natuurlijk en biologisch te laten zijn.

Toch dacht ik ‘als ik iets doe, doe ik het ook maar meteen goed’. Ik begon met het uitwerken van een PowerPoint, las de belangrijkste stukken uit het boek van Terry Wahls nog eens door en haar webinars via TedTalk, wat ik jullie kan aanraden om te bekijken om nog beter te begrijpen waar ik dit allemaal voor doe. Mijn ouders mochten als publiek fungeren en ik had alles tot in de puntjes uitgewerkt.

Toen kwam het moment dat ik mijn verhaal mocht presenteren, ik had zoveel te vertellen en het moest allemaal binnen 10 minuten, 10 minuten is zoooo kort… Ik had in de ene hand de microfoon en de andere de dia afstandsbediening, bij mijn ‘spiektekst’ kon ik niet. Aangekomen bij de slide over mitochondrion dacht ik ‘hoe had ik dit ook alweer makkelijk beschreven?…… Shit dit is helemaal niet van belang’, ik liet er spontaan de afstandsbediening door vallen, waardoor de slides ook nog eens bleven hangen. Toch is het me gelukt en was de boodschap over gekomen.

Eindelijk kon ik genieten van de (vegan) organic hapjes die er lagen van onder andere Gare Du Nord, BioToday en Smaakt en kwamen Jet van Nieuwkerk en Isabel van de Hippe Vegetariër hun boek promoten. De keuken van The Organic Kitchen was hierbij officieel geopend en vanaf nu kun je er terecht voor je dagelijkse dosis (veganistische) recepten en weetjes over (biologisch) eten. Zet de site in je favorieten voor de lekkerste verantwoorde en hippe gerechten!

Ik heb de smaak te pakken gekregen van zowel organic food, als mijn verhaal niet alleen op papier te delen maar ook in deze vorm. Wat denken jullie? Een eigen TedTalk in elkaar zetten?

Bedankt Eef en Rince van Organic Kitchen Beau Bewust, Lindsey van Happy Healthy, en Marie van Biofutura.