We zouden bijna vergeten dat er ook nog een wereld bestaat buiten deze digitale wereld. Inmiddels zijn we zo’n beetje verslaafd aan alle soorten media en alles wat ons informatie verschaft. Om maar niet te spreken over de social media wat een groot deel van onze tijd opslokt. Daarom is het lekker zo nu en dan even offline te zijn, zou het lukken om niet elke keer naar je telefoon te kijken?

Het waren maar een paar dagen Frankrijk, dat moest lukken. In de auto tot aan de Belgische grens heb ik nog de krant geladen, Facebook uitgespit, een Instagram achter gelaten en niet onbelangrijk naar de weersverwachtingen gekeken. In België alle tijd om de krant te lezen, nog een keer naar de weersverwachtingen gekeken en een tijdschrift erbij gehaald. Shit, we moeten van richting wijzigen want er zijn boeren aan het staken… Even Google maps erbij ha… oh nee kan niet. Oorspronkelijke route maar doen dan? Of beter een nieuwe weg laten zoeken door de Tom Tom? Op hoop van zegen dan maar.

In Frankrijk, even iets vragen aan de ober. Ehm… wat is nou ook alweer het woord voor […] ik mis Google Translate nu! Tankstation, WiFi! Yeeh even gauw alles weer laden hoor anders mis ik zoveel!

Seriously?

Aangekomen werd het tijd om alles even los te laten om in het hier en nu te zijn met de mensen om je heen. Dat lukte aardig goed. Geen moment heb ik internet echt gemist. Pas na twee dagen had ik eventueel wel behoefte aan nieuws. De mogelijkheden tot WiFi waren zeer beperkt waar we zaten en ik kon maar een paar keer een paar minuten online komen, dus toch even gedaan. De regenstorm domineerde de krantenartikelen… ok klaar. Facebook? Nee eigenlijk helemaal geen zin in. Ik zag het al, absoluut niets gemist. (Facebook “op deze dag” dan terzijde).

Ons knusse tentje

Moraal van dit verhaal? Leg je telefoon weg tijdens vakantie en ervaar je welverdiende vrije tijd. Doe eens gek en start een groepsgesprek buiten What’s App. Schaf een “ouderwetse” camera aan in plaats van weer je mobiel te gebruiken. En wees selectief met wat je op de foto zet. (Foto uit Cosmopolitan april 2014)

Eenmaal thuisgekomen moet ik mezelf weer herinneren om online te komen… Moet dat nou? Ja dat moet als je een blog begonnen bent. Maar ik ben nog zo in de vakantie modus… jammer dan, maar aan alles komt een eind dus weg writer’s block en ga er weer vol frisse moed tegenaan.