Het is een beetje vals spelen misschien maar oh zo handig… Letterlijk de I woke up like this zonder tijd en moeite. Wanneer vriendinnen van mij ergens enthousiast over zijn kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik noem het geen nepwimpers maar meer een (tijdelijke) kunstige verlenging van je eigen wimpers waarbij mascara overbodig is.

Haartje voor haartje wordt bevestigd met een speciale (zwarte) lijm aan de wimperrand. Deze techniek oogt veel natuurlijker dan een hele strip (die je bij de Action koopt) en is geheel naar smaak aanzetbaar. Qua lengte heb ik 14 mm genomen op deze foto, natuurlijk niet voor elk haartje. De wimpers beginnen klein bij de binnenste ooghoek en lopen uit naar buiten toe. Elk wimpertje heeft dus een verschillende lengte en die kunnen nog langer of korter. Ook qua dikte zijn er ook nog meer mogelijkheden voor een 24/7 glamorous look bijvoorbeeld. Zelfs echte vossenhaartjes worden toegepast voor verlenging, weliswaar voor de wat dikkere portemonnees. De haartjes blijven afhankelijk hoe je ermee omgaat ongeveer 3 weken zitten. Halverwege is opvulling ook mogelijk.

Celebrities gaan er ook voor, zo staat Jennifer Lopez bekend om haar minkvossenhaaroogjes. Laura Ponticorvo heeft zelfs toegegeven bij het programma “Ik ben een ster, Haal me hier uit!” ook met verlengde wimpers in de jungle te zijn geweest. Ik begreep er aanvankelijk al niets van hoe zij nog na een paar dagen bivakkeren in de jungle er nog zo mooi uit kon zien. Met al die camera’s erbij, had ik dat zelf denk ik ook nog gedaan. Had Bobbi Eden ook moeten doen.

Aan de wimpers raak je snel gewend en er is al voor gewaarschuwd dat het verslavend werkt! Toch laat ik het alleen doen als ik op vakantie ga, ik zie het dan als cadeautje voor mezelf. De prijzen zijn tussen 35 tot ongeveer 100 euro, opvulling is meestal de helft van de prijs en bij een salon betaal je het meest. Nadeel is dat je niet even in je ogen kunt wrijven en andere make-up artikelen mogen niet op basis van olie zijn. Voor een extra laag mascara kun je wel een speciale mascara op waterbasis gebruiken (meestal bij de salon te koop).

Ik ga komende dagen met mijn mooie wimpertjes kamperen in Frankrijk en ik heb er 1 woord voor: ideaal. Ik kan namelijk mijn make-up en make-up remover thuis laten (doe ik niet hoor), lekker primitief “zoals kamperen hoort”. Hihi.

Blink blink.