Soms, heel soms als ik me helemaal in mijn element wil voelen sluit ik me af van de wereld en luister ik “mijn” muziek. Lekker met koptelefoon op of via de radio van de televisie. Als er muziek op de achtergrond staat heb ik ineens veel meer energie om iets te doen in huis bijvoorbeeld. Niet alleen geeft muziek mij energie, ook inspiratie voor bijvoorbeeld het schrijven van deze blog, staat op om te kijken wat voor nummer er op de achtergrond klinkt… Justin Timberlake met take back The Night. Klinkt goed! Muziek is zo veelzijdig, voor elke mood is er wel een bepaald liedje te vinden. Of zelfs een hele playlist.

De manier van 15 jaar geleden om aan muziek te komen is de enige echte Napster! Vervolgd door KaZaA, het (illegaal) downloaden van muziek naar je computer was geboren. Tegenwoordig typen we de naam (of een gedeelte daarvan) van het nummer of artiest op YouTube en je hebt gelijk de videoclip erbij. Nog makkelijker zijn de muziek stream diensten zoals Spotify en Deezer. Tegen betaling dat dan weer wel maar daarvoor heb je toegang tot meer dan 20 miljoen nummers. Altijd goedkoper dan muziek “kopen” bij de iTunes Store en legaler dan downloaden bij nu bijvoorbeeld de populaire Torrenz.

Niet alleen houd ik van muziek luisteren maar ook van zelf schrijven. Onder het kopje Songs van deze website staat een aantal liedjes die ik zelf gescheven heb. Ik heb een boek van songteksten die ik bij elkaar heb gebundeld vanaf dat ik 10 jaar was en begon te schrijven samen met een klasgenoot en we noemden ons “Twice” 🙂. Heel schattig en vol fouten natuurlijk. Ik herschreef dan mijn eigen tekst op een bestaand nummer. Later kwamen “eigen” melodieën en beats en/of instrumentale versies waarop ik schreef. Soms van internet geplukt en soms van vrienden. Toen Idols net op televisie kwam had ik een Karaoke Box van Idols met een microfoon en instrumentale nummers om ook je eigen liedjes te maken. Ik zou die MP3’s nog ergens moeten hebben liggen…

Dus ik houd van schrijven en zingen, net als mijn moeder, zus, oma, tante… Helaas heb ik nooit een instrument bespeeld en kan ik geen noten lezen. Toch zou ik graag nog piano willen leren spelen aangezien er grote kans is dat ik de piano die al meer dan 100 jaar in de familie is(!) van mijn moeder zal erven. De muzikale kant van de familie welteverstaan haha. Toch heb ik het luisteren van muziek ook van mijn vader. Ik ben opgegroeid met verschillende soorten muziekstijlen. Latin muziek van mijn vaders kant en Kate Bush, Carole King en Celine Dion van mijn moeders kant.

Wat zingen betreft ben ik verlegen. Ik vind mezelf niet de meest fantastische zangeres en als iemand vraagt of ik wil zingen klap ik dicht. Daarom zing ik meestal als ik alleen ben, onder de douche, in de auto, in huis, eigenlijk overal.

Muziek is emotie. Door zingen, schrijven en luisteren kan ik mijn ei kwijt en zorg ik dat ik mijn geestelijke gesteldheid in orde houd ;).

Aantal nummers van mijn ik-sluit-me-af-mood. Van R&B, hiphop en ballad tot alternative, rock en dance (dit zijn lang niet al mijn favoriete nummers):

4Hero – Les Fleurs
Red Hot Chili peppers – Around The World
Moby – Natural Blues
Paul Kalkbrenner – Sky And Sand
Shakira – Tú
Pete Philly ft. Senna – Mellow
Outkast – B.O.B.
Kyteman – Sorry
Justin Timberlake – What Goes Around Comes Around
The Eagles – Hotel California
Beyoncé – Why Don’t You Love Me
Afrojack & Steve Aoki – No Beef
Rammstein – Die Sonne
Womack & Womack – Teardrops
Calvin Harris – Flashback
Lana Del Rey – Summertime Sadness
Massive Attack – Teardrop
Boy 2 Men & Mariah Carey – One Sweet Day
Rammstein – Engel
Justice vs. Simian – We Are Your Friends
N.E.R.D. – Provider
Reflekt ft. Delline Bass – Need To Feel Loved
The Verve – Bittersweet Symphony
Ida Engberg – Disco Volante
Yelle – À Cause Des Garçons
Coldplay – Magic
Kensington – War
Sia – The Girl You Lost To Cocaine
Deep Dish – Awake Enough
MGMT – Kids
Dotan – Home
Gnarls Barkley – Crazy
The White Stripes – Seven Nation Army
Flinke Namen – Wolken
Eminem – Rock Bottom
Röksopp ft Robyn – The Girl And The Robot
The Game ft. 50 Cent – Hate It Or Love It
Lauren Hill – Ex-Factor
Beyoncé – Halo
RBD – Salvame
Midnight Juggernauts – Shadows
The Gossip – Heavy Cross
Mark Ronson ft Daniel Merriweather – Stop Me
Beyoncé – Sweet Dreams
Lutzenkirchen – 3 Tage Wach
Bush – Letting The Cables Sleep
Stephen Simmonds & Lisa Nilsson – Tears Never Dry
Goldfrapp – Happiness
John Mayer – Heartbreak Warfare
Shakira – La Pared
Amy Winehouse – Love Is A Losing Game
Asaf Avidan – One Day / Reckoning Song
Amy Winehouse – Back To Black
Alicia Keys – Unthinkable (I’m Ready)
N.E.R.D. – Run To The Sun
Rihanna- We Found Love
Nneka – Heartbeat
Gotye – Somebody That I Used To Know