De laatste tijd ben ik gefocused geweest op wenkbrauwen. Nu pas hoor ik je denken. Vriendinnen van mij zijn al vanaf de pubertijd in de weer geweest met het inkleuren van wenkbrauwen, soms met zo’n sjabloontje uit zo’n pakket. Het hoorde gewoon bij hun make-up ritueel. Na het zelf inkleuren kwam het tatoeëren of verven. Wel een beetje tricky als een definitieve tatoeage misgaat en je constant met een verbaasde gezichtsuitdrukking loopt. Scary. Gelukkig is het bij hen allemaal goed gekomen. 

Nu heb ik mijn wenkbrauwhaartjes altijd netjes bijgewerkt vanaf het moment dat ik een pincet in mijn handen kreeg maar inkleuren nee, vond ik overbodig. Ik was gezegend met donkere haartjes die mijn gezicht vanzelf al lieten spreken.

Totdat ik erachter kwam dat mijn wenkbrauwen wel eens “wegvielen” op foto’s door de flits, het was nog net niet zo erg als de celebrities bovenaan. Ken je die gezichtsuitdrukking (of MSN icoontje) met die ene wenkbrauw? 

Hmmm dat was ik dus. Vollere wenkbrauwen laten je gezicht meer spreken en staan eigenlijk gewoon mooier (vooral bij de rest van je make-up) dus ik was toch snel overtuigd geraakt van het bijkleuren van mijn wenkbrauwen. Mits je het op een natuurlijke manier accentueert en niet doordraait zoals deze vrouwen:

What the hell happened?

Ik had een Douglas bon en besloot me compleet te laten adviseren zonder naar de prijs te kijken. Het werd het merk Anastasia:

Anastasia brow powder Duo Chocolate

Douglas € 29,95

Het fijne van deze poeder is dat de lichte kleur ideaal is voor de winter bij een bleke huid terwijl de donkere kleur mooi staat in de zomer. Meestal meng ik beide kleuren en breng ik vanuit het midden het poeder aan. Wel met een schuin kwastje natuurlijk. Poedervorm is sowieso ook minder dramatisch dan een potloodje. Het product is waterproof maar toch makkelijk te verwijderen. Sinds ik nu ook met “mooie” wenkbrauwen loop voel ik me ook net een Cara Delevinge :).

Zie het verschil

Vooruit hier zijn mijn eigen wenkbrauwen, opmerkelijk doch subtiel

Wenkbrauwen zijn essentieel bij het communiceren, ze geven veel emoties weer zoals verbazing, sarcasme, boosheid, teleurstelling en irritatie. Moet je eens tellen hoe vaak je wenkbrauwen bewegen tijdens een gesprek. En zeg nou zelf, de celebrities bovenaan zijn een stuk beter om aan te zien mét wenkbrauwen toch? Ook al zijn het al mooie mensen. Sommigen creëren zelfs hun signature look met een wenkbrauw, sorry Barbara :P.

Nog over het icoontje gesproken, ik pleit voor de terugkomst van deze klassieke Emoticon van MSN back in the days. Ik heb deze soms nodig om een bepaalde emotie over te brengen via WhatsApp. Deze komt gewoon het krachtigst over haha. 1 wenkbrauw, klaar.