Gekleurd zijn de landen die ik minstens 1 keer heb bezocht

Het is geen geheim dat wij allemaal blij worden van vakanties. Hoe we dat invullen is aan onszelf, we hebben de cultuursnuiver, de stedentripper, de zon-zee-strandganger, de backpacker die het liefst naar nog niet ontdekte plaatsen gaat en de campinggast “ikneemwelmijneigenpindakaasmee”. Ik probeer meestal een combinatie van cultuur en strand of een leuke nieuwe stad ontdekken. De wereld is zo klein anno 2015 en bijna elke bestemming wordt theoretisch mogelijk gemaakt. Mogelijkheden genoeg!

Waar vorige eeuw reizen met het vliegtuig alleen maar weggelegd was voor mensen met een goed gevulde portemonnee, zijn low cost carriers nu steeds populairder. Reizen op deze manier is toegankelijk gemaakt voor de normale mens als jij en ik thank god . Ook de grote vliegmaatschappijen concureren en fuseren met elkaar om goedkoper uit te komen. Én op internet zijn er heel veel low budget tips to travel te vinden. Toch is geld niet het enige wat sommige mensen weerhoudt om te vliegen, is het geen vliegangst dan is het wel de stress die een vlucht met zich meebrengt. Denk aan: 5 uur vertraging, vlucht gemist, krap zitten, nacht/ochtenvlucht en niet kunnen slapen, huilende baby achter je, droge lucht, gebrek aan lekker eten, turbulentie, oren dicht door de luchtdruk. En de klassieke vragen: komt mijn bagage wel aan , halen we de overstap wel, worden we niet gekaapt, verdwijnt het vliegtuig niet? Behalve kapingen, maffe piloten, terroristische aanvallen en verdwijningen van vliegtuigen heb ik het allemaal eens meegemaakt. En toch zal ik nooit stoppen met reizen. Het zit in mijn bloed al vanaf dat ik kind ben. Onbekende plekken bezoeken en kennis maken met nieuwe culturen en keukens. Dat is rijkdom.

Vraag me niet naar mijn volgende bestemming want dát vind ik dan weer moeilijk met zoveel keus. Toch wil je selectief zijn, we hebben tenslotte niet allemaal miljoenen op de bankrekening. Voor mijn verjaardag heb ik zo’n wereldkaart gehad waar je de landen die je hebt bezocht moet afkrassen. Leuk!

Wow! 3 werelddelen zijn gekleurd. Nou heb ik niet direct de behoefte om Oceanië te bezoeken maar de overige 3 continenten moeten wel gaan lukken. Ik zie het als een Bucket list ding. Nog te bezoeken werelddelen:

  • Europa
  • Noord-Amerika
  • Zuid-Amerika
  • Azië
  • Afrika
  • Australië
  • Oceanië

Mijn volgende doel hierna zijn de 7 wereldwonderen. 1 out of 7 (Colloseum in Rome) and 6 to go. To be continued… Een mens wordt al gelukkig door het naar uit kijken van een vakantie. Het vakantie gevoel begint ook al bij het boeken. Niet voor niets verplichten werkgevers hun wernemers om vrije dagen op te nemen om (eventueel) op vakantie te gaan. Note: auto vakanties zijn minstens even leuk en ook Nederland heeft op toeristisch gebied veel te bieden. Hoe dan ook, tijdens vakantie laad je je op en ontsnap je uit de sleur van het alledaagse leven om er vervolgens weer een jaar (of een maand) tegenaan te kunnen. Dat is geluk en vrijheid!

Silly me… Net terug van Portugal en alweer op zoek naar een volgende bestemming. Suggesties zijn welkom! Mijn motto is travel while you still can and do whatever makes you happy.

En jij, van welke bestemming(en) word jij blij?