Woensdag 22 april was het dan eindelijk zover… De opening van hét eerste kattencafé van Nederland in Amsterdam! Natuurlijk móest ik daar als kattenliefhebber heen samen met mijn mede kattenvrouwtje Eleanor. 7 lieve katten lopen er rond die speciaal geselecteerd zijn op hun karakter (ze moeten tenslotte knuffelig zijn en sociaal). De meesten zijn als zwerfkat gevonden of uit het asiel gehaald en hebben nu een tweede leven in een waar kattenparadijs gekregen.

Wat opviel is dat je meteen hele gesprekken hebt met de andere bezoekers (je drinkt nog net niet uit elkaars CATuccino) want je deelt een passie met elkaar en dat schept een band. Maar oja! Het ging uiteindelijk om de katten, Eleonore (de kat) was heel speels en bleef met je spelen met een touwtje :), Rosie en Horus (broer en zus) waren de echte knuffelkatten en sprongen zelfs bij je op schoot. Dilla en Maan (mama en zoon) waren nog een beetje kat uit de boom kijkend en maakten gretig gebruik van alle speeltoestellen die er stonden. Dan waren er nog Tiny (zusje van Eleonore) en Midori die even aan het uitrusten waren. Op de website van Kattenkopjes staat het hele reglement en de historie van oprichtster Lenny Poppelier.

 
            Maan in action                Met de profielen van Dilla en Horus           Eleanor met Eleonore
 

Het café is natuurlijk ook ideaal voor mensen die zelf geen katten kunnen houden om tóch gebruik te kunnen maken van alle voordelen die huisdieren aan mensen geven. Mensen met katten (of andere huisdieren) zijn gelukkiger en leven zelfs langer! Als personeel van je kat zorg je dat je kat niets tekort komt en door je CEO te verzorgen maakt dat je in staat bent meer liefde aan anderen te kunnen geven. Divebo.nl meldt dat katten op nummer 1 staan van huisdieren in de Nederlandse huishoudens met maar liefst een aantal van 2,6 miljoen(!), dit is exclusief de duizenden zwerfkatten die er nog zijn. Katten zijn pas veel later dan honden geëvolueerd tot huisdieren daarom zijn ze vaak heel erg op zichzelf, maar dat maakt ze niet minder leuk. Vergeet niet de BK’ers (bekende katten zoals Grumpy Cat en de laatste hype Trampoes met z’n eigen Facebook pagina. Katten zijn grappig en wereldwijd populair als huisvriendje. Je kunt je eindeloos vermaken op YouTube met al die geweldige kattenfilmpjes zoals deze:

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDIQtwIwA2oVChMIib-kkKH-xwIVjFYUCh0ylQcE&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D_PmBXQSfZAI&usg=AFQjCNG7JjlmuEdeF7uK-svYoO11lEqMFA
cat
Katten blijven eigenaardige beesten…

Dit is mijn lieve kat Moshi, hij “kletst” soms de oren van m’n kop en soms hebben we hele conversaties:

 Moshi is not amused zodra ik op vakantie ga
 
Door de jaren heen zijn er vele gezegdes ontstaan over katten, bekijk hier de lijst van citaten uit verschillende culturen.
                                                
Ik ben benieuwd naar jouw baasje/huisdier dus post een leuke foto van de jouwe :).