Ik kan heel Hollywood binnen mijn kennissenkring beschouwen. Ja heel Hollywood. Zelfs van Obama zit ik niet ver af. En ja, jij ook! Misschien wel mede omdat je mij kent maar je zit er niet veel stappen vandaan.

Als je je nu afvraagt waar heb ik het over? Ik heb het over het fenomeen 6 degrees of seperation, een theorie dat iedereen op deze wereld in slechts 6 stappen of minder verwijderd is van elkaar. Stel ik ken 1000 mensen dan kennen die mensen ook weer 1000 mensen en reken maar door. We leven in een tijd dat de wereld kleiner is dan ooit. Dat komt doordat we met zijn allen veel reizen en we zeer actief zijn op Social Media. Het is best grappig om te zeggen dat Paris Hilton (en nog heel veel meer mensen voornamelijk uit de muziekindustrie) slechts drie stappen verwijderd is van mij. Je kunt wel zeggen dat Paris een derde graads vriend is (dus Pharrell Williams ook yeah). Hoe komt dat zo dan hoor ik je al vragen…

Ik (0) –> G* (1) –> Afrojack (2) –> iedereen die Afrojack kent (3) –> iedereen die iedereen kent die Afrojack kent (4)

*G is iemand die ik ken van vroeger.

Als jij niet een G kent dan heb je er een graad bij via mij, Pharrell is zowel een vierde graads vriend van je dus! Niet dat je nou morgen op je werk of tegen je vrienden kunt zeggen dat Lady Gaga een soort van vriendin van je is… Nee zo werkt het niet maar het is toch grappig om te weten. Deze theorie werkt in Nederland natuurlijk ook, en waarschijnlijk in nog minder stappen. Zo kende iedereen wel iemand die al dan niet iemand kende die omgekomen was bij de MH17.

Als je net als ik al vrienden hebt werken in de televisiewereld dan gaat het ook al heel snel. Ga eens voor je zelf na wie jij allemaal kent en vergeet niet dat er een hoop (bekende) mensen uit de geschiedenis ook binnen jouw 6 degrees kunnen vallen!