Soms kom je via Pinterest heel leuke interessante dingen tegen. Zo kwam ik laatst onder het kopje beauty reverse hairwashing tegen. Dit houdt in om je haren eerst met conditioner te “wassen” en daarna pas met shampoo. Typisch iets wat in mijn straatje past en het uitproberen waard! De theorie achter het andersom haarwassen is dat wanneer je afsluit met conditioner, er altijd restproduct achterblijft waar je haar weer sneller vet/vies en futloos van wordt. Door te beginnen met conditioner of crèmespoeling profiteer je wel van de voordelen van de voedende spoeling maar was je meteen het nadelige effect van zwaar haar weg met shampoo.
Kortom deze manier belooft mooier haar met meer volume!

Mijn ervaring:

Allereerst de tips via Pinterest gevolgd,
stap 1: je haar eerst helemaal uitkammen voordat je het wast. Dit zorgt ervoor dat stylingsproducten eruit geborsteld worden en de klitten weg zijn.
Stap 2: het haar helemaal nat maken, dit deed ik altijd al voor het wassen, maar is een tip.
Stap 3: Dan de conditioner over heel je haar aanbrengen, in tegenstelling tot “normaal” haren wassen waar je alleen de punten mag voorzien van crèmespoeling. Het hele proces ging geheel tegen mijn routine in en onnatuurlijk wreef ik het er maar in. Het moest ook wel in 1 keer lukken want ik maakte het laatste restje op van mijn conditioner, dus een eventuele herstelpoging kon niet meer.
Stap 4: de conditioner moest minstens 5 minuten intrekken, wat me tijd gaf om erover na te denken dat het eigenlijk best wel een vreemde gang van zaken was…
Nu komt het belangrijkste deel: het haar niet uitspoelen voordat de shampoo erin gaat!
Stap 5: Je spoelt je haar als het ware uit met de shampoo. Dat voelde al een stuk beter en tijdens het uitspoelen had ik veel meer stroefheid verwacht die na het wassen altijd achterblijft. De shampoo blende als het ware met de conditioner in en mijn haar werd schoon én zacht. Niet dat stroeve wanneer je je haar alleen met shampoo wast.

Eenmaal uit de douche vond ik mijn haar er al best OK uitzien en aanvoelen. Nu de styling challenge nog. Ik begin altijd mijn haar in een handdoek te wikkelen totdat het natte weg is. Ok, hier komt nog een leermomentje!: kapsalons wrijven nooit je haar helemaal droog omdat het dan gaat pluizen. Meteen maar stylen dan. Ik gebruik altijd een beetje serum in de puntjes voordat ik het ga föhnen en ik kon er met een borstel gewoon doorheen!

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk best blij ben met het resultaat! En denk dat ik deze manier aanhoud. Deed ik het werkelijk altijd op de verkeerde manier? Er valt klaarblijkelijk nog van alles te leren over je haar. Zo wil elke nieuwe kapster die ik heb dat ik mijn haarwasdag een dag later verschuif. Zo ben ik van élke dag wassen geleidelijk aan naar 1 keer in de 5 dagen gegaan omdat dat beter voor je haar is. Wat trouwens veel tijd en werk scheelt!

Bij de volgende challenge zit ik nog een beetje te twijfelen… alhoewel menig “uitprobeerblogster” er zeer enthousiast over is… De theorie erachter is dat je haar zichzelf reinigt en in model fixt, en dat schijnt slechts een greep uit alle voordelen te zijn.

Een maand lang helemaal niet je haar wassen met shampoo…?

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken… En of jullie ook de reverse hairwashing een keer toepassen.