Het is nu vier weken geleden dat ik ben begonnen aan het MS dieet van Terry Wahls en de vraag is nu natuurlijk hoe mijn gezondheid ervoor staat. Ik heb misschien wel iets meer energie gekregen en ben zelfs weer een keer gaan sporten! Maar het lopen en andere klachten zijn niet perse enorm vooruit gegaan, vooralsnog.

Ik moet wel zeggen dat mijn lichaam er nu aan gewend is geraakt wat even duurde. In het begin had ik namelijk last van chronische honger, ik bleef soort van leeg en miste heel erg een stukje brood bij elke maaltijd, nu weet ik hoe fotomodellen zich standaard voelen haha. Ik wist niet wat ik ermee aan moest en voelde me heel erg chagrijnig, ik was echt zoekende om dit dieet te integreren in mijn dagelijks leven. Maar nu kan ik serieus echt vol en verzadigd raken als ik ‘slechts’ de salade of omelet eet. Ook moest mijn lichaam natuurlijk afkicken van al dat suiker en ik heb daar nu geen behoefte meer aan. Een stukje fruit is net zo lekker. Je bent heel bewust bezig met je eten en ook voel je je zo gezond dat je je soort van uitgesteld voelt van huidveroudering, je vrijstelling hebt op het krijgen van diabetes en hart en vaatziektes. Kortom ik voel me meer beschermd tegen andere ziektes, het kan gewoon niet anders zo zijn.

Wooh ik klink nu als een diëtiste of iemand die graag andere mensen wil overtuigen van haar levenstijl en alleen maar heel gemeend positief kan zijn. Ja ik baal er af en toe wel zeker van! Genieten van het leven wordt voor mij al moeilijk gemaakt en van genieten daar hoort (lekker) eten ook bij, leg ik mezelf wéér een beperking op… Het is ook heel moeilijk om élke dag steeds maar weer verplicht bladgroente salade te eten, een smoothie te maken en nog zoveel van weet ik veel allemaal andere groenten erbij te eten. Ik heb nog nooit zulke lange dagen in de keuken gemaakt van al dat snijd en schil werk, ook zit ik constant te twijfelen of ik het wel goed doe. Want eigenlijk horen bij het dieet ook nog voedingssupplementen (!) om compleet te zijn. Natuurlijk moet eigenlijk alles biologisch, maar ja boven biologische groenten vliegen ook weer vliegtuigen etc.… wagrrhhh. Ik eet ook het liefst gewoon  ‘normaal’ net als iedereen. Dit dieet is extreem en ik wil het vooral niet sugarcoaten ;).

Zucht. Ik houd het vol, ik houd het vol. Bijkomend iets is dat ik wel vier kilo ben afgevallen!

Onderstaand voorbeelden van maaltijden die ik eet (ook te vinden op mijn Facebookpagina):

Zalmsalade 2.0
Eiwrap gevuld met salade
Bloemkool couscous