Wat mindfulness inhoudt hebben we allemaal wel een idee van en vooral een eigen mening. Wat mindfulness voor mij inhoudt is het in balans zijn met je eigen lichaam, dingen accepteren zoals ze zijn en vooral je focussen op de positieve dingen in het leven. Dat valt niet altijd even mee maar denk dan dat het altijd slechter kan 😉

Ik heb altijd geroepen dat iedereen maar dan ook iedereen een keer de cursus zou moeten volgen. Misschien zou er dan wel minder oorlog zijn. Minder familieruzies, minder geweld op straat, ok misschien is dat te utopisch maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Een bekende die langs je loopt op straat en niet groet, trek je dat persoonlijk aan? Nee niet (meer) doen. Die persoon kan namelijk ook gewoon een bad day hebben. Voor meer van dit soort voorbeelden en informatie verwijs ik naar het fenomeen cognitieve gedragstherapie. Of wie weet, ga ik er later meer op in.

Door mindfulness en bewust met jezelf bezig zijn, heb ik een aantal wijzigingen in mijn vaste routines ingevoerd. Het is nooit te laat om life changes toe te passen in je dagelijkse vaste patroon. Niet alleen ikzelf was aan verandering toe in sommige aspecten maar ook een team van experts (oh dit klinkt heel chique) heeft me geadviseerd om het voortaan anders te doen. Ik wil zo veel mogelijk delen van wat ikzelf heb geleerd de laatste tijd en ik hoop hierbij ook anderen te kunnen inspireren. Benieuwd naar welke veranderingen en wat voor expert daarbij heeft geholpen? Stay tuned for more…