De lente is er weer en dit weekend is het Pasen. Dagen waarbij er lekker gegeten wordt met de familie. Altijd moeilijk wanneer er niet-Paleo achtige dingen staan op tafel (zucht). Er zit dan niets anders op dan zelf het heft in eigen handen te nemen en dit superheerlijke gerecht te maken niet zozeer een straf. Binnen drie kwartier heb je deze prachtige creatie op tafel staan Dit gerecht is weer een voorbeeld dat lekker eten helemaal niet ongezond of gecompliceerd hoeft te zijn. Lekker met broccoli en zoete aardappelen friet.

Het vispakketje kan natuurlijk ook prima als lunch worden gegeten.

INGREDIËNTEN:
Dit recept is voor circa 4 personen

– 4 moten Heek
– 1 courgette
– 1 venkel
– 1 citroen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 takje peterselie
– 1 takje lente ui
– Peper en zout naar smaak
– 2 eetlepels olijfolie
– Eventueel een scheutje witte wijn

BENODIGDHEDEN:
Oven

BEREIDINGSWIJZE:
Ongeveer 20 minuten plus 25 minuten in oven.

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Maak met de spirelli (of een rasp) slierten van de courgette, snijd de ui in ringen en snijd de venkel in plakjes.
3. Pak 4 gelijke stukken aluminiumfolie en leg alle groenten erop met daarover de Heek, citroensap, scheutje olijfolie (en wijn) peper en zout. Maak af met geperste of plakjes knoflook en tot slot een plakje citroen eroverheen.
4. Maak de pakketjes dicht maar zorg voor een klein gaatje voor het stoom effect. 25 minuten in de oven.

 
Vrolijk en smakelijk Pasen!