“Wie de Paleo lifestyle aangaat, zal merken dat de hele dag in de ban staat van Paleo. Nieuwe recepten zoeken, inspiratie opdoen en vooral vervangingen zoeken van ‘normale ingrediënten’. De laatste tijd ben ik zo met Paleo bezig dat ik zelfs in de nacht met ideeën kwam en zo half slapend deze appeltaart heb gecreëerd. Gewoon omdat ik weer eens een keer trek had in appeltaart en deze niet persé slecht hoeft te zijn, maar vooral omdat ik geen geschikte bestaande Paleo recepten tegenkwam. En wij Nederlanders zijn nou eenmaal appeltaart liefhebbers :). Toch een uitdaging om geen suiker, zuivel en gluten te gebruiken bij zo een authentiek recept maar de proefpersonen hebben de taart goedgekeurd. Normaal gesproken heb ik altijd een hekel gehad aan appeltaart bakken omdat de bereidingstijd zo lang is. Met deze versie was ik eigenlijk binnen een half uur al klaar (exclusief baktijd) omdat het een ander type beslag is dan gewend. Een stuk simpeler dus en vooral net zo smakelijk. Dit ga ik vaker maken, ik weet het nu al.
Oh ja, ik heb zelfs een stuk (zonder schuldgevoel uiteraard) als ontbijt gegeten!”

INGREDIËNTEN:
Dit recept is voor circa 6 personen (springvorm 18 cm)
Bodem:
– 200 gram amandelmeel
– 1 banaan
– 3 (zachte)dadels
– 1 ei
– 50 milliliter amandelmelk
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel bakpoeder
Vulling:
– 2 appels
– 100 gram studentenhaver
– 1 theelepel kaneel

BEREIDINGSWIJZE:
1. Mix de banaan, dadels, ei, kokosolie en amandelmelk in een keukenmachine en meng daarna met het amandelmeel en bakpoeder.
2. Aangezien amandelmeel niet echt een deeg vormt (glutenvrij), 2/3 van het zachte beslag in de springvorm stevig aandrukken en dan een kwartier in de voorverwarmde oven op 180 graden. Let op, de springvorm goed invetten met kokosolie!
3. 
Maak intussen de vulling door de appels in stukjes te snijden en samen met de kaneel en studentenhaver met de rest van het beslag mengen.
4. Dan de taart met de vulling erop nog 45 minuten op 160 graden.

Tip: Voor een nóg gezondere twist kun je bij de vulling gojibesjes, chia, lijn en/of hennepzaad toevoegen voor een ‘Superfood appeltaart’.

Enjoy!

INGREDIENTS:
6 personen (cake pan 8 inch)
Base:
– 200 grams (1 cup) almond flower
– 1 banana
– 3 (soft)dates
– 1 egg
– 50 milliliter (1,7 ounces) almond milk
– 1 tablespoon coconut oil (liquefied)
– 1 teaspoon baking powder
Filling:
– 2 apples
– 100 grams (2 cups) raisins and nuts
– 1 teaspoon cinnamon

HOW TO MAKE:
Preheat oven to 350 degrees F.

1.Mix banana, dates, egg, coconut oil and almond milk and blend together with the almond flower and baking powder.
2. Because almond flower is a gluten-free product it will not stick together that well. So make sure you press 2/3 of the dough firmly into the cake pan. (Make sure you cover the cake pan with coconut oil first!) 15 minutes in preheated oven.
3. 
Cut the apples into small pieces and mix together with the cinnamon, nuts and raisins and the rest of the dough.
4. Top the filling onto the cake and bake it for 45 minutes at 320 degrees F.

Tip: Add healthy ingredients like goji berries, chia and/or linseed for a ‘Superfood applepie’.

Enjoy!